Bošnjaković: Zrinjski je među najboljima u ligi, ali uočili smo njihove slabosti protiv Malmoa
Tuzlaci se žele u što boljem svjetlu predstaviti protiv Zrinjskog

Tuzlaci optimisti pred nedjeljni susret

Bošnjaković: Zrinjski je među najboljima u ligi, ali uočili smo njihove slabosti protiv Malmoa

E. Dindić

Fudbaleri Tuzla Citya u nedelju igraju veoma važnu utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara. Tim povodom danas je u prostorijama kluba organizovana press-konferencija u kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković i fudbaler Vojo Ubiparip.

Izabranici Milenka Bošnjakovića evenutalnom pobjedom ostali bi u samom vrhu tabele bh. prvenstva, dok gosti iz Mostara dolaze po pobjedu kako bi se što prije priključili gornjem djelu tabele. 

"Respektujemo ekipu Zrinjskog koja je definitivno jedan od najboljih timova u našem prvenstvu. Gledao sam utakmicu protiv Malmoa gdje su pokazali koliko su dobri, ali naravno uočili smo i sve njihove slabosti. Što se tiče moje ekipe tu nema mnogo kalkulacija, mi idemo da damo sve od sebe, te se nadamo da će to biti dovoljno da ostvarimo pozitivan rezultat. Kada su u pitanju povrede, Morris je van terena, dok je Beganović odsutan, a svi ostali ravnopravno konkurišu za početni sastav", rekao je Bošnjaković. 

Najbolji fudbaler Tuzla Citya Vojo Ubiparip istakao je da je ovo veliki ispit kako za njega tako i za  njegovu ekipu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas ozbiljan protivnik, ali se radujem zbog toga što ćemo odmjeriti snage sa njima  i vidjeti gdje se nalazimo. Raspoloženi smo i puni samopouzdanja i sigurno da imamo šta da pokažemo. Ne plašimo se ni sekunde, ali mora biti više snage, znanja i koncentracije za pozitivan rezultat", rekao je Ubiparip. 

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 20:30 sati. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
Po meni Zejtuni bi morao biti starter u ovoj utakmici gdje će protok lopte biti veoma brz i gdje se odluke donose na prvu jer protivnik ne dozvaljava namiještanje.Svaki naš napad bit će i potencijalna opasnost za nas jer ako izgubimo loptu namještajući se i igajući sporo, protivnik će to kazniti.Neka struka odluči i svakao je to njihovo diskreciono pravo.Nisam pesimista, ne smatram da je Zrnjski izrazti favorit obzirom da i mi imamo širok roster igrača.Voljni moment i publika mogu biti naši jaki aduti.Neka sa Božijom pomoći i sretno Tuzla City.
0 0
sloboda72
Mogla pi ispasti vrlo dobra utakmica.Zrinjski sam vidio sinoć i oni su prezentirali solidnu igru obzirom na protivnika.Ćurjurić im je mozak ekipe.DIjeli lopte i razigrava sugrače.Govedarica lahko prolazi, ali Lendrić nije u potrebnoj formi.Rustemović odličan. Štoper Barbarić slab i nesiguran.Jakovljević kako tako.Kadušić -na desnom krilu ni blizu Govedarici.Samom igrom i pobjedom ostavili su dojam ekipe koja nije umorna nego tek hvata zalet.Protiv protivnika kao što je Zrinjski bitka se najviše odvija u srednjoj trećini terena.Ko tu na trenutak uzme prevagu bit će prilicii da preko krila ili direktnim pasovima u šesnesterac postigne gol.Ne mislim da će i jedan tim u nedjelju dominirati.Bit će to borba u talasima.Zrinjski je u stanju izvesti i momke koji nisu sinoć igrali a nisu ništa slabiji od onih koji su igrali.Tako da priče o umornom Zrinjskom padaju u vodu.Tuzla, s druge strane, nije imala jačeg protivnika od Borca i tu su je vile pronosale, jer je lako mogao biti remi.Ta panika igrača Tuzle nakon što dadnu gol protivniku se mora anulirati i nastaviti igrati isto kao da ništa nije bilo.Sumanuto izbijanje daje vjetar u krila protivniku i za tili čas izjednači.Ako naši bekovi ne mogu izdržati cijelu utakmicu u istom tempu i ako će Govedarica prolaziti kako mu volja onda valja staviti krila i defendere kojji će podupirati defanzivu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi