Visoka pobjeda Tuzla Cityja nad Bosnom iz Kalesije

Golijada u Kalesiji

Visoka pobjeda Tuzla Cityja nad Bosnom iz Kalesije

Na stadionu u Kalesiji danas je odigran prijateljski meč između domaće Bosne i Tuzla Cityja.

Nakon što je nedavno ozvaničena saradnja između ovih dvaju timova, bilo je i za očekivati da će ubrzo doći i do prijateljskog meča, a isti je na kraju ponudio pravu golijadu.

Bh. premijerligaš se, ipak, pokazao kao znatno kvalitetniji tim i na kraju je slavio s uvjerljivih 6:1, a prvi pogodak pao je u trećoj minuti kada je prednost Tuzla Cityju donio Ramić.

Nedugo nakon toga Mujkić je donio poravnanje domaćima, ali već u sljedećem napadu Ramić se ponovo istaknuo i pogodio za 2:1. Do odlaska na odmor mrežu Bosne su tresli još Hasanbegović, zatim Crnkić, za veliku prednost na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku utakmice Tuzla City je došao do još dva pogotka. U 54. minuti mrežu domaćih zatresao je Mujić, da bi u 69. konačnih 6:1 postavio Burić.

Za Tuzla City je ovaj susret došao ujedno i kao priprema pred narednu ligašku utakmicu koju će odigrati u nedjelju protiv viceprvaka Zrinjskog.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti