Botafogo ima plan da dovede Seedorfa

Botafogo ima plan da dovede Seedorfa

Edmir Škorić

Brazilski klub iz Rio de Janeira, Botafogo, pokušat će svoje redove pojačati jednim zvučnim imenom iz Evrope. Na meti brazilskog kluba je iskusni Milanov veznjaK, Holanđanin Clarence Seedorf.

Interes Botafoga o Seedorfu potvrdio je i predsjednik kluba Mauricio Assumpa.

"Botafogo je fokusiran na dovođenje igrača koji žele igrati i živjeti u Riu. Seedorf je u braku sa Brazilkom (Luviana Seedorf) i ima kuću u Riu. Već smo pripremili marketinški plan koji će zadovoljiti naše potrebe i, naravno, potrebe igrača", izjavio ej Assumpao za Globo TV.

Budućnost Seedorfa mogla bi se ubrzo riješiti. On bi se ovih dana trebao sastati sa čelnim ljudima Milana kako bi razriježio sve dileme, odnosno saznao hoće li mu klub ponuditi novi ugovor, obzirom da mu trenutni ističe za mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti