Begovićev Bournemouth ostao bez trenera!

'Šut karta' za mladog stručnjaka

Begovićev Bournemouth ostao bez trenera!

S. Grebović

Iz Engleske nam stiže manje-više očekivana odluka, a ta je da su čelnici Bournemoutha otpustili Jasona Tindalla sa klupe ovog tima.

Posljedica svega toga je serija loših rezultata Trešnjica u posljenje vrijeme, a ponajviše nakon čak četiri vezana poraza u Championshipu.

"To je odluka koja nije donesena olako, s obzirom na Jasonovu izvanrednu posvećenost klubu kao igrača, pomoćnika menadžera i menadžera. Međutim, nedavni nastupi i rezultati pali su znatno ispod očekivanja odbora", stoji u saopštenju čelnika kluba nakon ove odluke.

Tindall je kormilo ekipe preuzeo nakon ispadanja iz Premier lige prošle sezone nakon što ju je vodio Eddie Howe, a pod Tindallovom komandom Begović se ove sezone ponovo vratio među stative i imao je nekoliko odličnih nastupa.

Trešnjice su trenutno na 6. poziciji, posljednjoj koja vodi u play off sa 42 osvojena boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi