Bournemouth u četvrtfinalu EFL kupa, Begović odmarao

Dalje ide i Burton

Bournemouth u četvrtfinalu EFL kupa, Begović odmarao

Ekipe Bournemoutha i Burtona plasirale su se večeras u četvrtfinale EFL kupa nakon što su pobijedile Norwich i Nottingham. 

Bournemouth je dočekao Norwich u nešto izmjenjenom sastavu u odnosu na onaj koji igra u Premier ligi, a na kraju je ipak uspio da pobijedi uz dosta muke.

Domaći su poveli u 39. minuti preko Stanislasa, a gosti do izjednačenja stižu sredinom nastavka meča preko Hernandeza. Ipak, samo dvije minute nakon izjednačenja Norwicha domaći ponovo postižu gol i to preko Cooka u 72. minuti. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča.

Bh. reprezentativac Asmir Begović nije branio na ovom meču već je na golu Bournemoutha bio Artur Boruč.

U drugom večerašnjem susretu Burton je pobijedio Nottingham sa 3:2 golovima Janka, Frasera i Hesketha.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi