Samo su Ederson, Alisson i Kepa ispred Begovića
Begović je u vrhu golmana u Premier ligi ove sezone, ali to mu ne pomaže da bude prvi golman u bh. reprezentaciji, pošto Prosinečki ipak više vjeruje Šehiću

Četiri puta ove sezone sačuvao mrežu netaknutom

Samo su Ederson, Alisson i Kepa ispred Begovića

E. Škorić

Postoji ono nepisano pravilo da je lakše biti dobar golman u jakom timu, ali Asmir Begović briljira i u Bournemouthu.

Ovaj tim igra fantastično ove sezone, a Begović je uspio do sada već u četiri navrata da sačuva svoju mrežu netaknutom.

Naš reprezentativni golman nije primio gol sada u subotu u gostima kod Fulhama (3:0), zatim protiv Southamptona (0:0), Watforda (4:0) i Cardiffa (2:0).

Primio je 12 golova na 10 mečeva, a Bournemouth je sada šesti na tabeli sa 20 bodova i odmah je iza Manchester Cityja, Liverpooola, Chelseaja, Arsenala i Tottenhama, a ispred Watforda, Uniteda, Evertona...

U kompletnoj ligi, ispred njega su tri golmana iz tri trenutno i najjača engleska kluba - Ederson, koji je na golu Cityja upisao sedam 'clean sheetova', potom ALisson iz Liverpoola sa šest i Kepa iz Chelseaja sa pet 'clean sheetova'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iza Begovića su Rui Patricio iz Wolverhamptona, Alex McCarthy iz Southamptona, Martin Dubravka iz Newcastlea... Zanimljivo da je na samom dnu na ovoj listi golman Manchester Uniteda David De Gea, koji je na samo jednom meču sačuvao mrežu, baš kao i Arsenalov Petr Čech.

Unatoč dobrim partijama u ligi, Begović u reprezentaciji nema mjesta, pošto selektor Robert Prosinečki više vjeruje Ibrahimu Šehiću, koji je uistinu opravdao epitet prvog golmana na zadnjim mečevima u dresu BiH.

Top Komentari

Gvardiola
Napokon imamo i rezervnog golmana da je sasvim solidan. Super!
10 14
redbull
Zato je u nas na klupi, haha.
10 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi