Bourousis povezan sa mafijom?!

Afera potresa Grčku

Bourousis povezan sa mafijom?!

Košarkaški reprezentativac Grčke i igrač Olympiacosa Ioannis Bourousis nalazi se na listi osumnjičenih za veliku aferu namještanja koja potresa Grčku.

Bourousisa se dovodi u vezu sa kriminalnom organizacijom koja se već duže vrijeme bavi namještanjem utakmica, dopngom i pranjem novca kroz sport.

U Grčkoj je nedavno otkrivena najveća do sada prevara u vezi sa namještanjem utakmica, nakon čega je uhapšeno 12 osoba, a traga se za još pet. Grčko tužilaštvo će podići gotovo 100 optužnica vezanih za ovaj skandal.

Bourousis živi u vanbračnoj zajednici sa sestrom vlasnika FK Kavale Stavrosa Psomiadisa, koji je uhapšen u akciji, dok se za njegovim ocem, Makisom, traga i za njega se pretpostavlja da je lider ove kriminalne skupine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.