Boussoufa u posljednjim trenucima za pobjedu
Marak Bousufa

Jupiler liga, 26. kolo

Boussoufa u posljednjim trenucima za pobjedu

Odigrano je šest utakmica 26. kola belgijske Jupiler lige. Na Veoliastadion Achter De Kazernu viđena je golijada, Anderlecht do pobjede došao u posljednjim trenucima, dok je Chaerloi osvojio važan bod.

U utakmici između Mechelena i Westerloa postignuta su četiri gola. Domaći su slavili sa 3:1.

Ipak, Westerlo je prvi poveo u 12. minuti preko Ngoloka. Ali, do kraja prvog poluvremena, Mechelen pravi preokret.

Prvi gol je postigao Destrome u 17., a drugi Savaneh Ibou u 23. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Koulibaly u 84. minuti susreta.

Boris Pandža odigrao je svih 90 minuta za domaću ekipu, dok je Adnan Mravac kod gostiju presjedio na klupi. Vjerovatno zbog napronog puta u Atlantu gdje je naša reprezentacija igrala protiv Meksika.

Anderlecht se mučio kod kuće protiv Cercle Bruggea, iako su gosti od 28. minute igrali sa igračem manje. Gol za minimalnu pobjedu postigao je Boussoufa u 89. minuti.

Charleroi je osvojio važan bod kod Lokerena, iako je mogao doći do punog plijena. Vodio je do 82. minute sa 1:0.

Jupiler liga, 26. kolo:

Mechelen - Westerlo 3:1
Anderlecht - Cercle Brugge 1:0
Club Brugge - Waregem 2:0
Leirse - Germinal Beerschot 2:2
Lokeren - Charleroi 1:1
St. Truiden - Eupen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.