Juče nam je Boxing Day donio mnoštvo golova, ali 1963. godina se nikada neće ponoviti

Show u Engleskoj

Juče nam je Boxing Day donio mnoštvo golova, ali 1963. godina se nikada neće ponoviti

Eldar Ganibegović

Tradicionalno se u Engleskoj igraju utakmice Premiershipa na Boxing Day odnosno Dan darova.

Jučer je na rasporedu bilo devet utakmica, no tri su odgođene pa smo imali priliku pratiti samo šest susreta koji su donijeli mnoštvo golova.

Vidjeli smo ukupno 28 golova na tih šest mečeva, a najefikasnije utakmica odigrana je na Etihadu gdje je Manchester City sa 6:3 savladao Leicester.

Arsenal je s 0:5 slavio kod Norwicha, Southampton je s 2:3 pobijedio West Ham United, a Chelsea je kao gost također slavio i to kod Aston Ville s 1:3.

Domaćini su pobijedili još u susretu Tottenhama i Crystal Palacea (3:0) te Brightona i Brentforda (2:0).

Ipak, 1963. godina nikada se neće ponoviti kada je u pitanju efikasnost na utakmicama 26. decembra, a tada je na deset utakmica postignuto čak 66 pogodaka.

1963 Boxing Day's bonkers set of results revisited - including 10-1 win and  66 goals - Daily Star

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na osam utakmica viđeno je šest ili više golova, a u oči bode rezultat Leicestera i Evertona (2:0), te Sheffielda i Boltona (3:0).

Podsjetimo, večeras će biti odigrana još jedan utakmica 19. kola Premier lige, a od 21:00 će na St. James Parku Newcastle dočekati Manchester United.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti