Božić: Igrači su heroji ovog kluba

Trener OKK Borac nakon pobjede

Božić: Igrači su heroji ovog kluba

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večerašnjom pobjedom nad Teslićem (102:55), obezbjedili su opstanak u društvu najboljih timova Republike Srpske i u narednoj sezoni.

Jedna od najmlađih ekipa u ligi, čija je prosječna dob 18,3 pokazala je zube velikim timovima kao što su Radnik, Prijedor i drugi. 

Banjalučani su se borili časno i pošteno, od prvog pa do posljednjeg kola. Uspjeli su u svom naumu. Prije svega, osigurali su opstanak, ali ono što najviše raduje jeste činjenica da se banjalučki hram sporta, Borik, ponovo digao iz mrtvih.

Neugodna tišina koja je godinama unazad podsjećala, na neki od horor filmova, prestala je. Broj publike iz utakmice u utakmicu povećavao se, a mladi tim kojeg sa klupe predvodi iskusni Bojan Božić, na parketu je opravdavao svaki dlan i glasnicu žicu koja je odjekivala sa tribina.

Strateg banjalučkog sastava nakon večerašnjeg meča o svojim igračima je imao samo riječi hvale, te dodao da se uz dosta oscilacija može napraviti pozitivan rezultat.

"Prije svega, zahvalio bih se svojim igračima koji su u ovom meču dali svoj maksimum, ali i tokom cijele sezone. Oni su heroji ovog kluba i to je njihova pobjeda. Mislim da smo mogli uraditi i više u ovoj sezoni, ali sticajem okolnosti, nismo. Bilo je dosta turbulentno, a kada to kažem mislim na povrede. Baš smo juče pričali da ćemo večeras po prvi put biti kompletni, što dovoljno govori o našoj sezoni. Ali kada se sve to skupi i sagleda, ne žalimo, jer ima dosta igrača koji su napredovali što je dobar uslov za naredni period i budućnost kluba", rekao je nakon meča sa Teslićem trener Borca, Bojan Božić.

Vrijedno pomena jeste i to, da su igrači Borca jedini u ligi, koji ne primaju mjesečne plate.

Košarka u Banja Luci ponovo podsjeća na one, 90. godine, kada je Borac bio zvučno ime u svijetu ovog sporta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi