Božić: Uz maksimalno zalaganje trijumf neće doći u pitanje

Trener KK Borac pred meč sa Kozarom

Božić: Uz maksimalno zalaganje trijumf neće doći u pitanje

D. Vejo

Košarkaši Borca ovog vikenda će u okviru trećeg kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu dočekati ekipu Kozare.

Nakon dva poraza, mladi banjalučki sastav prvom pobjedom želi opravdati povjerenje mnogobrojne publike koja se pojavljuje na tribinama.

"Ono što najviše raduje od kada je prvenstvo počelo jeste povratak ljudi u dvoranu. Tokom prvog kola kada smo snage odmjerili sa aktuelnim šampionom Prijedorom, bilo je oko 1 000 ljudi. To je sigurno najveći dobitak, kako za ove mlade igrače tako i za nas u upravi. Borac vraćamo na stare staze slave. Prosjek godina ove ekipe jeste 18,3. Naredna utakmica jeste ona sa Kozarom. To je tim kojeg čine također mladi igrači, možda i mlađi od našeg sastava. Kozara do sada nije odigrala niti jednu utakmicu, jer tek sada se uključuju u šampionat. Očekujemo dobru utakmicu, punu trke. Smatram da uz kvalitetnu igru i maksimalnu koncentraciju pobjeda neće doći u pitanje", rekao je trener KK Borac, Bojan Božić.

Utakmica između Borca i Kozare igra se u nedjelju od 18 sati u dvorani "Borik".

Podsjetimo, KK Borac je danas potpisao ugovor sa GBT opremom ili domaćim brendom sportske garderobe, koja će crveno-plave oblačiti u naredne četiri godine, jer kako kažu vjeruju da će košarka u Banjaluci ponovo stati na svoje noge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi