Božičić: Platili smo danak umoru

Musa zadovoljan pobjedom

Božičić: Platili smo danak umoru

Zrinjski je uspio doći do minimalne pobjede rezultatom 1:0 u utakmici protiv banjalučkog Borca pod Bijelim brijegom.

Nakon susreta, trener Banjalučana Slaviša Božičić čestitao je, na kako je rekao, zaslućenoj pobjedi Zrinjskog, te istakao umor svojih igrača kao glavni razlog za poraz.

 

"Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi, mogu reći zasluženoj pobjedi. S druge strane, ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobijedili. Pokušali smo u drugom poluvremenu nešto da promijenimo u igri, ali, realno, na klupi nismo imali nijednog napadača koji bi mogao donijeti prevagu. Pokušali smo sa veznim igračima, ali to nije dalo rezultata. U narednom meču kojeg igramo sa Olimpicom moramo ići na pobjedu, kako bi i dalje ostali u utrci za Evropu", rekao je trener Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Velika pobjeda za nas. Ambicije koje se zovu plasman u evropska takmičenja i dalje nam tinjaju na tihpj vatri. U drugom poluvremenu smo računali na umor igrača Borca, a mi smo uveli svježe igrače kao Pehara i Jacksona. Malo nas je poremetio u planovima crveni karton Ivešića, ali mi smo svoj cilj na kraju ipak ispunili", rekao je trener Zrinjskog Slaven Musa.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.