Božičić: Željo je u prednosti, ali ima nedostataka

Borac bez nekoliko standardnih

Božičić: Željo je u prednosti, ali ima nedostataka

Novi trener banjalučkog Borca Slaviša Božičić donio je promjene u igri ovog premijerligaša, te se nada da će sutra protiv Željezničara moći do prolaska u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac će na svom Gradskom stadionu juriti minus iz prve utakmice od jednog gola (0:1), a strateg banjalučke ekipe Slaviša Božičić očekuje dobru utakmicu i prolazak svoje ekipe u finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

 

"Igraćemo napadački od samog početka. Nemamo šta čekati. Moja filozofija fudbala se svodi na agresivnu i ofanzivnu igru. Moram priznati da je Željezničar u prednosti zbog rezultata iz prve utakmice, ali i činjenice da moj kolega na klupi Amar Osim na raspolaganju ima nešto širi igrački kadar", kaže Božičić.

 

"Bez obzira na to, očekujem interesantnu utakmicu i mislim da će gledaoci imati šta vidjeti na terenu. Sumnjam da može biti nekih taktičkih iznenađenja na obje strane. Išao sam u Mostar gledati Želju protiv Zrinjskog i vidio sam određene nedostatke u igri Sarajlija. Nedostatke koje ćemo mi pokušati iskoristiti", dodao je Božić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Borac će biti dosta oslabljen u sutrašnjoj utakmici, jer Božičić na raspolaganju neće imati Bilbiju, Ivetića, Žižović, Lučića, Maksimovića i Stupara, umjesto kojeg bi trebao zaigrati Knežević.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.