Božićni turnir otvaraju Bosna i GOŠK

Božićni turnir otvaraju Bosna i GOŠK

O. Lekić

U organizaciji Nogometnog kluba SAŠK Napredak 18. i 19. decembra u dvorani "Ramiz Salčin" - Mojmilo bit će održan 18. božićni međunarodni malonogometni turnir - Sarajevo 2010.

Na tradicionalnom turniru učestvovat će osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U A-grupi  igrat će Bosna (Sarajevo), Željezničar, Split i GOŠK (Gabela), dok su u B-grupi Sarajevo, Čelik, Zadar i SAŠK Napredak.

U subotu, prvog dana, bit će odigrani susreti prvog i drugog kola, dok je u nedjelju na rasporedu treće kolo i susreti za plasman. U uvodnoj utakmici turnira igrat će branilac naslova Bosna i GOŠK (10.00 sati). 

Istog dana će se obaviti ceremonija svečanog otvaranja (12.00 sati), a turnir će otvoriti član Organizacionog odbora Mladen Rudež.

Po riječima direktora turnira  Mire Pandžića, sve ekipe, osim FK Sarajeva, prijavile su najjače sastave, a očekivanja organizatira su da takmičenje  bude jedno od najkvalitenijih do sada.

Prema propozicijama klubovi neće moći dovoditi pojačanja već će igrati samo registrirani igrači te ekipe. Turnir će se igrati na petmetarskim golovima, zbog atraktivnijih utakmica s više pogodaka.

Na kraju turnira stručni žiri će po tradiciji  proglasiti najboljeg igrača turnira, strijelca, golmana, kao i najbolji sudijski par  te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti trofej za fair play, koji od ove godine nosi naziv "Vladimir Bilić", u znak sjećanja na novinara i dugogodišnjeg člana organizacionih odbora ovog takmičenja.    

Cijene ulaznica za cjelodnevni program bit će tri KM.

Raspored utakmica:
subota (18. decembra):
1. kolo:
Bosna - GOŠK (10.00 sati)
Sarajevo - SAŠK Napredak  (11.00)
Željezničar - Split  (12.15)
Čelik - Zadar (13.15)

2. kolo:
GOŠK - Split   (15.15)
SAŠK Napredak - Zadar (16.15)
Bosna - Željezničar  (17.15)
Sarajevo - Čelik (18.15)

nedjelja (19.decembra): 
3. kolo:
Željezničar - GOŠK  (10.00)
Čelik - SAŠK Napredak  (11.00)
Split - Bosna (12.00)
Zadar - Sarajevo  (13.00)

susret za treće mjesto (16.00)
finale (17.00)
zatvaranje turnira (18.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.