Božović: Spremni smo za prolaz dalje

Strateg Zvezde pred današnji meč sa Vallettom

Božović: Spremni smo za prolaz dalje

D. Vejo

Fudbaleri Crvene zvezde danas igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Vallette.

Tim iz Ljutice Bogdana u ovaj meč ulazi sa pobjedom iz prve utakmice. Maltežani iako su poveli, nisu smogli snage da izdrže nalete crveno-bijelih i sačuvaju prednost. Pred današnji susret, svoja očekivanja istakao je trener srbijanskog tima.

"Ekipa je skoro pa u kompletu, nema Orlandića koji je povrijedio zadnju ložu ostali su tu. Neću puno eksperimentisati oko sastava, više manje svi oni koji su igrali na Malti dobit će priliku danas. Smatram da smo napravili dobar rezultat tamo, te da današnji meč moramo mirno privesti kraju", kazao je srbijanske medije strateg Crvene zvezde, Miodrag Grof Božović.

Kako kaže, ekipa još uvijek nije fizički spremna.

"Težak period priprema je iza nas. Momci treba da se adaptiraju jedni na druge. Fizička sprema polako kreće ka gore, nadam se da će ubrzo i to da se riješi. Debi na Euro sceni za nikog nije lak, pa tako ni za moje igrače", dodaje on.

Podsjetimo, na Malti je bilo 2:1 za crveno-bijele a Valletti su presudili Katai i Sikimić.

Utakmica između Zvezde i Vallette igra se danas od 20.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi