Braća Alispahić će pamtiti meč na Mračaju: "Osjećaj je poseban, imali smo i jedan duel"
Pozdrav Sabita i Mehmeda uoči prvog sudijskog zvižduka...FOTO: Keza photo

Sabit u dresu Metalleghea, Mehmed tuzlanske Slobode

Braća Alispahić će pamtiti meč na Mračaju: "Osjećaj je poseban, imali smo i jedan duel"

S. Mlaćo

Zanimljivo je jučer bilo na jajačkom Mračaju. U okviru šesnaestine finala Kupa BiH sastali su se Metalleghe i Sloboda, a gosti su na kraju slavil sa minimalnih 1:0 i izborili prolaz dalje.

Seid Zukić je pred sami kraj presudio federalnom prvoligašu, a ovaj meč donio je i duel braće Alispahić koji su bili na suprotnim stranama. Naime, Sabit Alispahić je član Metalleghea, a stariji brat Mehmed, nekadašnji bh. reprezentativac i član Šibenika, Dinama, Sarajeva Rijeke..., ovog ljeta pojačao je tuzlansku Slobodu.

Priznaju da je jučer za njih bio poseban dan, jer nikada nisu mogli ni sanjati da će jednog dana imati priliku da igraju jedan protiv drugog.

"Uvijek mi je drago igrati protiv velikih klubova, kao što je naravno Sloboda. Prvi put sam imao priliku igrati protiv brata, a bio je i jedan duel nas dvojice". Moram priznati da je osjećaj poseban", uz osmijeh kaže Sabit Alispahić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda je slavila, ali Jajčani su pokazali borbenu i kvalitetnu partiju, te vrlo lako je rezultat mogao biti potpuno drugačiji.

"Pružili smo dobru partiju. Slobodi smo odgovorili dobrom partijom, a pogodak nažalost primili iz prekida. Bili smo i konkretniji u drugom poluvremenu, ali šta je tu je", dodao je Alispahić mlađi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi