Braća Ferdinand se neće rukovati sa Terryjem i Coleom

Braća Ferdinand se neće rukovati sa Terryjem i Coleom

Midhat Šljivak

Narednog vikenda na rasporedu je londonski duel u Premiershipu u kome će igrati Queens Park Rangersi i Chelsea.

Iako se ne radi o velikom derbiju, ovaj susret privlači veliku pažnju svjetske javnosti zbog poznatog sudskog spora između fudbalera QPR-a Antona Ferdinanda i kapitena Chelseaja Johna Terryja, zbog rasnog vrijeđanja.  Sud je nedavno oslobodio Terryja svih optužbi za rasizam, no i dalje je velika napetost na terenu između ovih fudbalera.

Ferdinand je najavio kako se neće rukovati sa Terryjem prije utakmice, ali isto tako je najavio kako neće pružiti ruku ni Ashleyu Coleu, koji je na sudu svjedočio u korist Terryja.

Isto je najavio i mnogo poznatiji brat Ferdinand, Rio. Fudblaer Manchester Uniteda će se solidarisati sa bratom, te će također izbjeći pozdrav sa pomenutim dvojcem u susretu protiv Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.