Braća Karabatić kažnjena zbog kladioničarske afere

Slučaj iz 2012. godine

Braća Karabatić kažnjena zbog kladioničarske afere

Nikola i Luka Karabatić proglašeni su krivim za kladioničarsku aferu koja datira još iz 2012. godine.

Samo tri dana nakon osvajanja svjetskog zlata i dva nakon prijema kod francuskog predsjednika Hollandea, braća Karabatić su se danas morala pojaviti na sudskom saslušanju u Montpellieru.

Slučaj iz 2012. godine odnosi se na utakmicu Creteil - Montpellier, koju je tada sigurni prvak Francuske neočekivano izgubio, a Nikola i Luka su zbog toga osuđeni na dva mjeseca uvjetne zatvorske kazne uz šta će morati platiti i deset hiljada eura novčane kazne.

Dok je Luka priznao umješanost u kladioničarsku aferu, Nikola je sve odbacio. Najviše je nastradao Nicolas Gillet, kojeg smatraju "mozgom operacije", koji je dobio četiri mjeseca zatvora bez mogućnosti žalbe. Osim toga morat će platiti i 40 hiljada eura.

Issam Tej i Dragan Gajić dobili su 20 hiljada eura i dva mjeseca uvjetno, Samuel Honrubia 15 hiljada eura i dva mjeseca uvjetno, a Primož Prošt je prošao sa istom kaznom kao i braća Karabatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi