Braća Sharbini i službeno u Hajduku

Splićani jači u nastavak prvenstva

Braća Sharbini i službeno u Hajduku

Adnan Beganović

Braća Ahmad i Anas Sharbini, dosadašnji igrači Rijeke, danas su potpisali ugovor za Hajduk, a vrijednost ugovora je 2 miliona i 300 hiljada eura.

Konferencija za novinare na kojoj su i službeno predstavljena nova pojačanja splitskog kluba kasnila je gotovo dva sata. Predsjednik Hajduka, Joško Svaguša,  izvinio se novinarima zbog kašnjenja rekavši pritom da je Zdravko Mamić u zadnji trenutak htio "minirati naše pregovore sa braćom Sharbini, ali uspjeli smo ih dovesti u Hajduk".

Na novinarsko pitanje što je to Mamić učinio, Svaguša je podsjetio na izjave Dinamova čelnika medijima u kojima je tvrdio da su braća Sharbini "prosječni igrači". "Mislim da je tu Mamić u zabludi, pokušavali su minirati pregovore, ali nisu uspjeli i ne bih želio to dalje komentirati", dodao je Svaguša.

Nedavno je bio na pomolu prelazak Anasa Sharbinija u Dinamo, ali to se nije ostvarilo. Anas Sharbini je u Splitu odgovarajući na novinarska pitanja rekao da bi "Dinamo ostavio iza sebe i da ga sada zanima Hajduk". Braća Sharbini su rekla da je Svaguša najzaslužniji što su prešli u Hajduk, a Svaguša je dometnuo kako je to njegov "prvi veliki posao u Hajduku".

"Hajduk nije ponudio više novca od Dinama, ali je ponudio više emocija i to je razlog zašto su braća Sharbini u Hajduku jer smo na taj način pridobili njihove simpatije", kazao je v.d. predsjednika Hajduka Svaguša osvrćući se na nedavno nastojanje Dinama da u svoje redove iz Rijeke dovede riječki dvojac.

Na novinarsko pitanje je li tačno da je menadžer braće Sharbini Sanjin Ugarković danas raskinuo suradnju s njima, intervenirao je splitski gradonačelnik Željko Kerum koji je bio prisutan među novinarima, rekavši da je to provokativno pitanje i da to ne treba komentirati. Kerum je slično reagirao i na novinarsko pitanje braći Sharbini kolika su im godišnja primanja u Hajduku. Ahmad Sharbini je ipak rekao kako je to "poslovna tajna".

Braća Ahmad i Anas Sharbini više su puta rekli da su sretni što su došli u Hajduk i da će učiniti sve da opravdaju veliki novac koji je u njih uložen.  Braća Sharbini su također rekla da im je nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa Hajdukom lakše jer se time završava neizvjesnost iz prijelaznog roka u kojoj se govorilo da ih Rijeka mora prodati da bi taj klub "preživio".

Novoimenovani savjetnik za struku Hajduka, Ivica Šurjak, za kojeg je rečeno da je sudjelovao u pregovorima o prelasku braće Sharbini u Hajduk, izjavio je kako je dolaskom Sharbinija riješen problem nedostatka centarfora u Hajduku. "Igrači Hajduka ne pružaju ni 50 posto svojih mogućnosti, ali mi vjerujemo u te momke i sada se okrećemo domaćem prvenstvu. Znamo da je stanje u Hajduku nakon ispadanja iz Europe jako teško", rekao je Šurjak i dodao: "Ja imam zadatak da u sljedeće dvije godine s Hajdukom budem prvak".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.