Braća Sharbini - Lokomotiva 6:0

HNL, 1. kolo

Braća Sharbini - Lokomotiva 6:0

Edmir Škorić

Večeras je završeno prvo kolo HNL-a, a da će ove sezone biti jedna od momčadi koja će kandidirati za sami vrh pokazala je i Rijeka. Riječani su deklasirali zagrebačku Lokomotivu rezultatom 6:0, dok je Slaven Belupo porazio Zagreb (2:0).

Braća Sharbini bili su glavni kreativci Riječke visoke pobjede nad Lokomotivom.

Stariji Ahmet Sharbini doveo je domaće u vodstvo nakon samo četiri minute, a isti igrač je do kraja utakmice postigao još dva pogotka (35. i 68. minuta). Anas Sharbini, igrač kojeg naš selektor Miroslav Blažević vidi u svojoj reprezentaciji, pridružio se bratu, također postigavši tri pogotka.

U Koprivnici se okupilo oko 2,5 hiljade ljubitelja fudbala, a večeras su mogli "uživati" u vrlo borbenoj utakmici sa dosta žara, ali i stopostotnih prilika. Bojan Vručina "prokockao" je penal, no grešku je popravio u 60. minuti kada je glavom postigao pogodak za 1:0. Maras je deset minuta prije kraja postavio konačnih 2:0.

HNL, 1. kolo:
Rijeka - NK Lokomotiva 6:0, Slaven Belupo - Zagreb 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti