Braco, ti si legenda: Trener Vrbanjuše nogirao sedmoricu, davao novac za gorivo i proučio Subhaneke

Atmosfera iz svlačionice pred današnju utakmicu

Braco, ti si legenda: Trener Vrbanjuše nogirao sedmoricu, davao novac za gorivo i proučio Subhaneke

Iako Alija Braco Hadžiosmanović nema razloga da bude zadovoljan rezultatima njegove Vrbanjuše ove sezone, atmosfera u svlačionici ovog kluba iz Kantonalne lige Kantona Sarajevo - grupa B je odlična.

To dokazuje i video pred današnju utakmicu protiv FK Mladost Župča kojeg je Braco objavio na svom Facebook profilu kao nekoliko puta do sada tokom ove sezone.

Legendarni Alija ponovo je održao lekciju igračima kako iz ličnog odgoja, tako iz taktike za utakmicu i ciljevima kluba. Kazao je kako je otpustio sedam ili osam igrača koji 'ne zaslužuju ni da se presvuku u dres', da pobjede nisu važne već da se odigra fer i korektna utakmica ali se također u posljednji čas odlučio za promjenu kapitena što se nekima nije dopalo.

"Današnji kapiten će biti naš dugogodišnji igrač kojeg ja izuzetno cijenim Sarvan, pa zato te molim Japala skini tu traku i daj je gospodinu Sarvanu", kazao je Braco što se izvjesnom Japali nije dopalo pa je poručio "Pa neću ja onda ni igrati šefe. Ako će Sarvan biti kapiten ja ni ne igram onda".

Naravno, sve je bilo u šaljivom tonu pa su se mnogi njegovi saigrači dobro zabavili u tom trenutku, a Braco mu je kratko odgovorio 'Ti svakako možeš igrati u Hadžićima'. Sve ovo samo potvrđuje da u ovom timu vlada pozitivna atmosfera, a igrači svakako nisu pretjerano opterećeni rezultatom obzirom da se rani ipak o niželigaškom takmičenju.

Braco je pred sami izlazak na teren igračima poručio da igraju svi za jednog, jedan za sve, a također je dobro poznatom Ibrici zaprijetio da ne dozvoljava ni u kom slučaju poprečne lopte.

Legendarni Braco je na kraju poručio igračima da mu je drago što je svima dao za gorivo i da će uskoro izvjesni Kerim i Sarvan također dobiti za svoj dio novca za pomenuti trošak.

Video završava tako što Braco uči suru 'Subhaneke'. Pogledajte i sami kako je to izgledalo:

Top Komentari

malcolmX
odkada je Subhaneke sura??
16 3
muha
Legenda? Najveca debilcina.
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije