Džaba novac, ako nema duše: Golobradi dečko očitao lekciju skupo plaćenim zvijezdama PSG-a!

Veliki trijumf Lyona

Džaba novac, ako nema duše: Golobradi dečko očitao lekciju skupo plaćenim zvijezdama PSG-a!

Admin Čaušević

Derbi starih rivala na Parku prinčeva između PSG-a i Lyona. Pobjednika je odlučio 20-godišnji Bradley Barcola i tako zasjenio silne i skupo plaćene zvijezde Parižana.

PSG je upisao peti ligaški poraz nakon što je upisao zaslužen poraz protiv večeras odličnog Lyona.

Atmosfera među pariškim Svecima je sve osim sjajne i jasno je nakon drugog uzastopnog domaćeg poraza da svi čekaju kraj sezone.

U prvom poluvremenu Lacazzette je imao priliku zabiti iz penala, ali je pogodio stativu.

Pobjednik je odlučen u 56. minuti kada je pogodio mladi Barcola nakon što se lijepo ubacio na drugoj stativi. Gol pogledajte ovdje.

Sa 20 godina i 212 dana je postao najmlađi igrač koji je u 2023. godini dao doprinos postizanju najmanje 10 golova (šest pogodaka i četiri asistencije).

Oglasi

Budio se PSG u finišu meča, pravio pritisak, međutim poraz je neminovan pa je titula za titulu opet otvorena.

Parižani sada imaju svega šest bodova prednosti u odnosu drugoplasirani Lens i pomalo neočekivano završnica prvenstva će biti uzbudljiva.

Upitno je šta će biti i sa Cristopheom Galtierom na klupi jer je u 2023. godini upisao već osmi poraz u svim takmičenjima i ne isključuje se otkaz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Večerašnja utakmica je pokazala da Galtier nema kontrolu nad svlačionicom i da je PSG samo na papiru tim, dok u praksi timskog duha i nema.

Inače, prije početka susreta Lione Messi je dočekan zvižducima, dok su i na kraju navijači izviždali cijelu ekipu. Možda i to najbolje govori kakva je atmosfera u i oko PSG-a. 

Top Komentari

user1582295817
Titula za titulu otvorena, ako moze neko da nam pojasni ovo sto je napisano
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi