Više nema dileme da li će Messi napustiti PSG, tužan video s treninga sve je pokazao

Argentinac jedva čeka kraj sezone

Više nema dileme da li će Messi napustiti PSG, tužan video s treninga sve je pokazao

E. Čaušević

Lionel Messi još uvijek nije donio odluku gdje će igrati od naredne sezone, ali mnogi su već gotovo sigurni da neće ostati u PSG-u, te da je to s jednog od treninga prije nekoliko dana dokazao.

Messi je na ljeto 2021. godine stigao kao veliko pojačanje na Park prinčeva i očekivalo se da bi PSG konačno mogao da osvoji Ligu prvaka o kojoj već godinama sanjaju u Parizu, ali to se nije desilo.

Ni dolaskom Messija situacija PSG-a u ovom takmičenju se nije promijenila, a da stvar bude gora prvak Francuske je u ovoj sezoni iz Lige prvaka ispao već u osmini finala.

Navijači PSG-a su itekako razočarani zbog takvog ishoda, a mnogi su upravo Messija označili kao krivca. Argentinac je prije dvije sedmice izviždan na Parku prinčeva od svojih navijača što bi moglo na kraju biti odlučujće u pregovorima za novi ugovor.

Naime, Messi s Parižanima ima ugovor do kraja sezone i ima ponudu da produži saradnju, te se činilo prije nekoliko mjeseci da će se to desiti. No, sada se situacija drastično promijenila i mnogi smatraju da je Messi mnogo bliže odlasku nego ostanku u Parizu.

Messija povezuju uveliko s povratkom u Barcelonu, a pored toga ima na stolu i nekoliko bogatih ponuda iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkim Država.

Oglasi

Da je Messi na izlaznim vratima PSG-a pokazao je i video s jednog od treninga prije nekoliko dana. Argentinac je izgledao potpuno bezvoljno i čini se da i sam jedva čeka da sezona završi i da napusti PSG.

Nije tajna da je Messi razočaran odnosom navijača prema njemu i činjenicom da ga smatraju jedinim krivcem za ispadanje iz Lige prvaka, te bi to moglo na kraju da prelomi njegovu odluku oko novog ugovora.

Argentinac nije navikao da se navijači kluba za koji igra tako odnose prema njemu, a očito da dolazak u PSG i nije bio baš najbolja opcija za njega.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogi priželjkuju Messijev povratak u Barcelonu i smatraju da bi to bio savršen kraj jedne velike karijere. Ipak, i tu postoji mnogo prepreka i bit će zanimljivo vidjeti gdje ćemo gledati Lea iduće sezone.

Inače, PSG večeras očekuje veliki derbi protiv Lyona na Parku prinčeva u okviru 29. kola francuske Ligue 1, a ova utakmica će se igrat od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi