Braga sa igračem manje stigla do tri boda

Braga sa igračem manje stigla do tri boda

Midhat Šljivak
Teme:

Braga je u 28. kolu portugalske Primeire gostovala Moreirenseu, te su u vrlo uzbudljivom susretu slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Odlično je Braga otvorila susret i u 11. minuti su preko Carlaa došli do prednosti od 1:0, da bi vodstvo udvostručili u finišu prvog poluvremena kada je Aderlan Santos pogodio za 2:0.

Ipak, Moreirense se nije predavao u ovom susretu. Uspjeli su za samo 10 minuta igre u anstavku da stignu do izjednačenja. Espinho je u 50. minuti smanjio na 2:1, da bi pet minuta kasnije rezultat poravnao Ghilas.

Ruben Micael je u 62. minuti isključen kod Brage, ali su i pored igrača manje na terenu gosti uspjelis tići do tri boda. U 83. minuti Ze Luis je pogodio za 3:2 i velika tri boda Brage u borbi za plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.