Braga sigurna protiv Standarda
Braga ide prema osmini finala

Portugalci ubjedljivi

Braga sigurna protiv Standarda

Adnan Beganović

U posljednjem susretu današnjeg programa kupa UEFA, Spoting iz Brage, pobjedio je na svom terenu belgijski Standard 3:0 te je na taj način stigao na korak do plasmana u osminu finala.

Sporting Braga je i večeras pokazao da je prava domaćinska ekipa. Lakše od očekivanog pobjedili su 3:0 belgijski Standard, koji u nacionalnom prvenstvu igra u izvrsnoj formi.

Portugalci su sjajno ušli u susret, te su u 17. minuti preko Renteria poveli sa 1:0. U 26. minuti susreta Leone povisuje na 2:0, te donosi portugalcima veliku prednost.

U drugom poluvremenu fudbaleri Standarda pokušali su smanjiti rezultat ali sjajna odbrana Brage odolila je svim belgijskim napadima. Konačan rezultat od 3:0 i faktički siguran prolaz dalje, Bragi je obezbjedio Aguiar svojim pogotkom u 84. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sporting Braga – Standard Liege 3:0 (Renterio 17', Leone 26', Aguair 84')

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.