Braga u 95. minuti srušila Porto i osvojila Liga kup

Trofej u rukama fudbalera Brage

Braga u 95. minuti srušila Porto i osvojila Liga kup

Braga je večeras po drugi put u svojoj historiji osvojila portugalski Liga kup i to na izuzetno dramatičan način.

Naime, Braga je na svom stadionu u finalnom meču sa 1:0 savladala Porto zahvaljujući golu Horte u petoj minuti sudijske nadoknade.

Gledao se poprilično izjednačen meč, nekoliko dobrih prilika na obje strane je bilo, ali ne i golova - sve do samog finiša.

Glavni arbitar je produžio meč za šest minuta, a Braga je u drugoj minuti nadoknade bila jako blizu gola. Ipak, udarac Mela da Silve je zaustavila prečka.

Međuti, u petoj minuti nadoknade fudbaleri Porta ne uspijevaju izbaciti loptu iz "opasne zone", a domaći dolaze do posjeda. Krenuli su fudbaleri Brage prema golu, prvi udarac je izblokiran, ali lopta onda dolazi do Horte koji zabija za 1:0 i veliko slavlje na stadionu Municipal de Braga.

Pobjedonosni gol Brage možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi