Portugal najveći dobitnik nakon utakmice Getafe - Krasnodar
Foto: EPA

Velika stvar za portugalski fudbal

Portugal najveći dobitnik nakon utakmice Getafe - Krasnodar

M. Šljivak

Odlične vijesti večeras stižu za Portugal.

Ova zemlja će od sezone 2021/2022 imati čak tri predstavnika u Ligi prvaka, a to se desilo zahvaljujući pobjedi španskog Getafea nad ruskim Krasnodarom u grupnoj fazi Evropske lige.

Tako je Rusija ostala bez predstavnika u evropskim takmičenjima. To znači i gubitak koeficijenta, pa će Portugal biti šesta najbolja liga u Evropi.

A to im donosi mnogo. Od sezone 2021/2022 Portugal će imati ukupno tri tima u Ligi prvaka, od čega dva u grupnoj fazi i jedan od kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Što se tiče Evropske lige ova zemlja će također imati tri predstavnika. U grupnu fazu će ići pobjednik Kupa, dok će četvrti i peti tim u prvenstvu morati u kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi