Brandao je pravi hit Premijer lige BiH: Ovo možda nikada nikome nije uspjelo!

Igra u nevjerovatnoj formi

Brandao je pravi hit Premijer lige BiH: Ovo možda nikada nikome nije uspjelo!

Brazilski internacionalac Brandao igra nevjerovatnu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Veležov krilni napadač je najzalužniji što Rođeni u posljednje vrijeme osvajaju bodove, kako kući tako i na strani.

Njegov Velež danas je u okviru 12. kola Premijer lige gostovao kod Mladosti u Doboju kod Kaknja i odnio jedan bod odigravši 2:2. Oba pogotka za goste iz Mostara postigao je upravo Brandao.

Ko pomno prati našu ligu, primjetio je da Brandao u posljednje vrijeme igra u nevjerovatnoj formi. On na svom kontu već sada ima osam golova u ovoj sezoni i treći je strijelac lige, a još zanimljiviji podatak je da je Brandao strijelac šest posljednjih golova svog kluba.

Sve je počelo u Ugljeviku kada je Velež slavio sa 2:1, a Brandao postigao drugi gol. To je bio početak njegove serije koja je nastavljena već narednog vikenda kada je Velež pobijedio Tuzla City sa također 2:1, a Brandao je postigao oba pogotka. Odmah nakon toga svoju seriju Brazilac je nastavio i u Banja Luci. Velež je ovog puta izgubio i to sa 3:1, a Brandao je postigao jedini gol. Seriju je nastavio danas u Doboju kod Kaknja s dva nova pogotka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako se od njega možda i nije očekivalo pred početak sezone da ekipu predvodi s golovima, već je to bilo očekivano prije svega od Nusmira Fajića, Brandao je bljesnuo i najviše zahvaljujući njemu tim je još uvijek iznad opasne zone.

Serija koju on trenutno ima rijetko se viđa u bh. fudbalu a pitanje je da li smo je ikada i vidjeli. Šansu za nastavak serije imat će za dvije sedmice u velikom derbiju protiv Zrinjskog u Vrapčićima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
Brandao kida.Mislim da će Tuzla City da ga dovede lagano.Jedini klub u ovoj ligi koji ima para za transfere.
6 8
Kupi_Lee
Brandao će se prodati u splitski Hajduk.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi