Fudbaler koji je s Rođenim prošao sve napušta Velež

Došlo vrijeme za rastanak

Fudbaler koji je s Rođenim prošao sve napušta Velež

Admin Čaušević

Blizu odlaska je bio i prije dvije godine, ali je na kraju ostao. Međutim, izgleda da je sada i definitivno došao kraj njegovoj avanturi u Mostaru. 

Velež posljednji takmičarski meč u sezoni igra u petak protiv Sarajevo, nakon čega slijedi dvosedmični odmor i početak priprema za novu sezonu.

Dakle, vremena za odmor i nema. Tačnije ima ga za predah. Ništa novo kad je u pitanju bh. prvenstvo gdje su ljetne pauze značajno kraće od zimskih.

Rođeni su osvojili Kup i trenutna sezona se svakako može smatrati uspješnom pošto je izboren primarni cilj, a to je izlazak u Evropu.

I promjene u igračkom kadru su logičan slijed događaja, a kako sada stvari stoje dres Veleža u budućnosti neće nositi Brandao de Souza.

Oglasi

Brandao je u mostarski klub stigao prije pet godina i u grupi je igrač koji su prošli sve sa Rođenim u proteklom periodu.

Brazilac je igrao u Prvoj ligi FBiH i dao doprinos plasmanu u Premijer ligu, zatim i prošlogodišnje evropske mečeve, a sada je i dio tima koji su donijeli prvi trofej nakon 36 godina čekanja.

Ovaj 26-godišnjak je zabio i posljednji penal u finalu Kupa te je na neki način zauvijek ušao u historiju Veleža. Nedavno je bio i strijelac u mostarskom derbiju protiv Zrinjskog.

Ubiratan Brandao de Souza
Ubiratan Brandao de Souza FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

27 nastupa
12 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
5 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da je brazilski ofanzivac i prije dvije godine bio blizu odlaska jer je odbijao da produži ugovor, ali je na kraju ipak ostao.

Ostanak se ispostavio kao pravi pogodak jer je mogao uživati u periodu renesanse mostarskih Crvenih. Ipak, ovaj put čini se da je došlo vrijeme za rastanak...

Top Komentari

Adohordas
Kao prvo nije odbijao prije 2 godine da produzi saradnju nego je bilo zajebbancija sa menadzerom njegovim on je to izjavio novinarvicu malo se informisi,drugo sretno ti bilo i tako lik 80% golova iz penala daje,sretno Brandao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi