Branislav Ivanović u centru skandala

Ušao u sukob s predstavnicima antidoping kontrole

Branislav Ivanović u centru skandala

E. Škorić

Srbijanski defanzivac i igrač ruskog Zenita Branislav Ivanović našao se u centru skandala.

Ivanović je, naime, krajem aprila napravio skandal tako što je ušao u sukob sa osobljem Ruske antidoping agencije.

Prema pisanju ruskog lista, bivši igrač Chelseaja nije želio da ode na doping test jer je smatra da je često izložen testiranju.

Oko sat vremena je trajala svađa Ivanovića i članova antidoping agencije, a na kraju je igrač Zenita pokušao da ih izbaci iz toaleta.

Na kraju su čenici Zenita razgovarali sa Ivanovićem, koji je morao da prođe testove.

"RUSADA razmatra incident koji je u vezi sa neprimjerenim ponašanjem igrača Zenita Branislava Ivanovića tokom uzimanja uzoraka. Ruska fudbalska federacija i klub su nas informisali o poduzetim mjerama. Fudbaler će biti kažnjen", izjavila je ranije Margarita Paknockaja, zamjenik generalnog direktora RUSADA.

Nije poznato na koji će način biit kažnjen Ivanović, koji planira da ostane u Zenitu i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti