Kinezi zovu Ivanovića, ali njegove želje su jasne
EPA

Trenutno igra u Rusiji

Kinezi zovu Ivanovića, ali njegove želje su jasne

Iskusni srbijanski defanzivac Branislav Ivanović nema namjeru napuštati redove Zenita iz St. Petersburga.

Nakon što je godinama s uspjehom nosio dres Chelseaja, Ivanović je 2017. godine odlučio da napusti Stamford Bridge i karijeru nastavi u Zenitu u kojem je u međuvremenu postao i kapiten.

Partije koje pruža u 35. godini života ponovo da dovode na radar brojnih klubova, ponajviše onih iz Kine, međutim njegove želje po pitanju budućnosti su vrlo jasne.

"Znate kako se kaže, nikada ne znate šta vam budućnost može da donese, ali što se tiče mene, sretan sam u Zenitu i tu želim da ostanem", izjavio je Ivanović, prenose inostrani mediji.

Ivanović je neizostavan u početnoj postavi Zenita, a sa ovim ruskom klubom već danas bi se mogao okititi šampionskim naslovom. Potrebno je da Zenit dobije Akhmat u gostima, a da se Lokomotiva kasnije sa gostovanja iz Tule vrati bez bodova.

"Bilo bi lijepo da titulu osvojimo na terenu, no ako čak budemo postali prvaci u avionu, i dalje nas čeka utakmica protiv CSKA. Jedno je da postaneš prvak, a drugo da ostaneš najbolji. Za taj meč bismo se pripremi maksimalno ozbiljno. Potrebno je da ostanete pametni i da razmišljate o budućnosti", zaključio je bivši reprezentativac Srbije.

Kroz karijeru Ivanović je ranije već imao priliku igrati u Rusiji, tačnije u razdoblju od 2006. do 2008. godine kada je nosio dres Lokomotiva. Još je igrao za Chelsea i u Srbiji za OFK Beograd, Srem i Remont.

U ovoj sezoni za Zenit je odigrao 39 utakmica i pritom postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi