Branislav Krunić novi trener Leotara

Potvđeno za SportSport.ba

Branislav Krunić novi trener Leotara

E. Čaušević

Fudbalski klub Leotar od naredne sezone trebao bi se takmičiti u Premijer ligi naše zemlje.

Leotar bi u Premijer ligu trebao ući nakon što su Olimpik i Krupa odustali od takmičenja, a Mladost nije dobila licencu, ali još uvijek nema zvanične odluke da će klub iz Trebinja igrati u Premijer ligi.

Trebinjci se nadaju da će na Drugostepenoj komisiji dobiti licencu za novu sezonu Premijer lige i tako se vratiti u bh. elitni rang.

Prethodnih dana pojavljivalo se dosta špekulacija oko toga ko će preuzeti trenersku poziciju Leotara, a s klubom se povezivao i Amar Osim.

Osim je obavio razgovore s čelnicima kluba, ali je odbio mogućnost da vodi ovaj klub. No, Leotar je brzo reagovao i riješio je pitanje novog trenera.

Kako je za SportSport.ba potvrdio sportski direktor Leotara, Željko Radović, novi trener klub iz Trebinja je Branislav Krunić koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

Oglasi

Ovaj 42-godišnji stručnjak je počeo svoju igračku karijeru upravo u Leotaru gdje je pružao zaista odlične partije, a sada se vraća u svoj nekadašnji klub.

Krunić je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Željezničar iz Banjaluke, Krupu i Borac u kojem je imao posljednji angažman. Krunić je Borac napustio u martu prošle godine.

Amar Osim imao razgovor s čelnicima Leotara

"Razgovarali smo, Leotar je klub sa lijepom tradicijom koji je sad dobio priliku da se vrati na mjesto koje mu pripada. Znate i sami da mene za Trebinje vežu neke stvari, lijepo se osjećam u tom gradu i kada god imam priliku, tamo sam. Imam, mogu slobodno reći, i prijateljske odnose sa ljudima koji vode klub, tako da smo obavili ozbiljne razgovore po pitanju mog dolaska na mjesto šefa struke", istakao je Osim.

Nekadašnji šef stručnog štaba Željezničara sa mnogo respekta priča o ljudima koji vode klub.

"Ozbiljni ljudi, koji znaju šta hoće i koliko mogu. Mogu vam reći da sam mnogo razmišljao, u krajnjem slučaju i za mene bi to bio izazov. Kao što sam već rekao, klub sa tradicijom, bili su prvaci Bosne i Hercegovine i sada su dobili priliku za povratak na 'scenu'. Ali, da sam prihvatio ponudu, htio ili ne, izgubio bih djelomično odnos sa Trebinjem, komšijama i prijateljima, ljudima koji vode klub. Ne bi to više bilo to. Ipak bi se stvari promijenile, nestala bi i ta neka "sloboda" koju imam u Trebinju", govori Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najtrofejniji premijerligaški trener vjeruje da će Leotar uspjeti u kratkom vremenskom roku postati stabilan premijerligaš.

"Uvjeren sam da je pred Leotarom i fudbalom u Trebinju lijepa priča. Ovo govorim jer dobro poznajem ljude koji su se prihvatili posla. Naravno, trebat će malo strpljenja jer preko noći se ništa ne može napraviti. I u našem razgovorima, mislim na ove profesionalne ne prijateljske, koji su češći, "osjetio" sam kako razmišljaju, šta žele i šta im je osnovni cilj. Iskreno se nadam da će ostvariti sve ono što su planirali", zaključio je Osim.

Promo

Top Komentari

2323
Kakve neznalice vode klub..usli u ligu na svima nama poznat nacin i uzmu ovog neznalicu za trrenera...
4 2
soldo64
snjim ce te ispasti u regionalnu ligu RS i prva liga RS-a ce vam biti daleko a ne PL ,toliko je kvalitetan a rezultati pokazuju,mozda grijesim
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi