Branislav Ružić: Kako je Čelik igrao proteklih godina, iza nas je uspješna polusezona
Ružić je na sedam utakmica svoju mrežu sačuvao netaknutom, po čemu je jedan od najboljih čuvara mreže u Premijer ligi BiH

Golman Čelika za SportSport.ba

Branislav Ružić: Kako je Čelik igrao proteklih godina, iza nas je uspješna polusezona · Intervju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši zeničkog Čelika nalaze se na odmoru, a još nije poznat tačan datum početka priprema, odnosno prozivka igrača. Na Bilinom polju je posljednjih dana prava uspavanka, budući da iz kluba nema nikakvih vijesti, a prema najavama tako će biti do naredne sedmice, kada bi iz Turske trebao stići trener Adnan Örnek.

Jedan od rijetkih igrača koji su zadovoljili u prvom dijelu sezone je 29-godišnji čuvar mreže Branislav Ružić. Ovaj golman po drugi puta je obukao dres Čelika, a zahvaljujući svojim odbranama, te odnosu prema crno-crvenom dresu postao je omiljen među navijačima kluba s Bilinog polja.

Branislav je trenutno na odmoru, a redakcija portala SportSport.ba s njim je razgovarala o završenoj polusezoni, svojim odbranama, očekivanjima u drugom dijelu sezone, te budućnosti kada je on, ali i klub u pitanju...

Kako si zadovoljan rezultatima Čelika u prvom dijelu sezone?

„Posljednjih godina Čelik je na polusezoni imao osam-devet bodova, a sada imamo 21 bod što mislim da je uspjeh. Možda smo u nekim utakmicama mogli uzeti još koji bod, nismo imali sreće, ali i to treba zaslužiti u nogometu. Sigurno u odnosu na protekle sezone, ova se može računati kao uspješna jer smo deveti na tabeli i bodovno nismo u zoni ispadanja“.

Da li si zadovoljan svojim odbranama, iako je odbrana Čelika jedna od lošijih u ligi, ti si s nekoliko sjajnih partija donio dosta bitnih bodova svome timu?

„Uvijek može bolje i mora se još više raditi. Zadovoljan sam svojim odbrana, ali težit ću da budem mnogo bolji u drugom dijelu sezone. Imao sam skoro cijelu polusezonu tu povredu ligamenata, tako da sam faktički na mnogim utakmicama branio povrijeđen. To se vidjelo dobro na utakmicama jer nisam mogao da degažiram loptu, ali nisam htio ostaviti ekipu na cjedilu i uvijek sam davao maksimum bez obzira na bolove. Za moje nastupe moram se još jednom zahvaliti fizioterapeutu Albinu Mašiću, bez kojeg bi vjerovatno propustio prvi dio sezone“.

Primili ste 18 golova u 16 utakmica, a na čak sedam susreta uspjeli ste sačuvati svoju mrežu netaknutom?

„Istina je da nisam loptu iz mreže vadio na sedam utakmica, ali to nije samo moja zasluga nego svih igrača. Dobro smo igrali prvi dio ove polusezone, a onda smo u finišu nekako popustili i pokvarili sveukupni dojam. Najviše mi je žao utakmice na Grbavici, koju smo morali dobiti, ali i onog nesretnog gola od Širokog Brijega u sudijskom vremenu na Bilinom polju. Moramo se popraviti u svim segmentima na proljeće, te popraviti svoj plasman“.

Nakon što si godinu dana proveo u Radniku, gdje si uglavnom sjedio na klupi, nije se očekivalo da se tako brzo u velikom stilu vratiš na gol?

„Poslije epizode u Radniku bilo je par ponuda, ali odlučio sam se za Čelik jer sam već proveo ovdje jednu sezonu i stvarno mi je lijepo u Zenici. Dobro sam prihvaćen od ljudi u gradu i navijača, a ja se trudim da na svakoj utakmici dam maksimum i pomognem klubu u ostvarivanju pozitivnih rezultata“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koja su očekivanja od drugog dijela sezone, može li Čelik ove sezone izbjeći tu borbu za opstanak?

„U drugom dijelu sezone moramo da nastavimo igrati dobro kako na domaćem terenu, tako i u gostima, gdje smo bili nešto lošiji. Treba nam jedna pobjeda u gostima, kako bi probili tu barijeru, jer to bi svakako dosta uticalo na nas igrače i atmosferu pred gostujuće utakmice. Kod kuće moramo biti nepogrješivi, te pred našim navijačima ne smijemo dozvoliti da gubimo bodove. Nadam se da ćemo sezonu završiti u gornjem dijelu tabele, te da se nećemo boriti za opstanak“, kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi