Čelik ostaje bez portparolke, trenera i prevodioca?
Tipura i Pojskić-Čutura veoma su mladi i uspješni u svome poslu, te će njihov odlazak s Bilinog polja sigurno osjetiti u funkcionisanju kluba

Kadrovske promjene na Bilinom polju

Čelik ostaje bez portparolke, trenera i prevodioca?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru nakon završetka prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH. Zeničani su prvi dio okončali na devetom mjestu sa 21 osvojenim bodom, tako da će se u zimskoj pauzi morati pojačati, ako na proljeće žele da izbjegnu borbu za opstanak.

Kako saznaje SportSport.ba, klub s Bilinog polja u narednom periodu i zvanično će ostati bez dvoje radnika, koji su bili veoma važni kada je riječ o poslovima u stručnom štabu, ali i administraciji kluba.

Omar Tipura, 25-godišnji Mostarac sasvim je slučajno došao na Bilino polje, on je naime došao zajedno sa Salkom Mujanovićem ljetos na pregovore oko dolaska u Čelik, nakon što je Mujanović potpisao ugovor u Zenici je ostao i Tipura, budući da odlično poznaje jezik, a bavi se i video analizom, a to je ono što je upravo trebalo treneru Adnanu Orneku.

Tipura je zbog nedobivanja radne dozvole trenera Adnana Örneka na svakoj utakmici bio u koordinaciji s pomoćnicima na klupi, te je prenosio upute trenera koji nije mogao sjediti na klupi. Pored toga imao je i zaduženja oko analiza protivnika. Nakon poraza na Grbavici protiv Željezničara, Tipura je htio da napusti Bilino polje, ali je na nagovor trenera ostao do kraja sezone. Čelik će tako u nastavak sezone ući bez prevodioca, odnosno video analitičara, koji je osim što sjajno prevodi ima i trenersku licencu, te je igračima tačno znao objasniti šta od njih traži trener Örnek.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Druga osoba koja na proljeće neće radii u klubu je 32-godišnja Kanita Pojskić-Čutura, koja je u klubu bila portparolka, ali je obavljala i druge administrativne poslove. Njezin ugovor ističe 27. jula 2019. godine, pa će biti zanimljivo kako će se rastati klub i radnica, koja je također bila važna za funkcionisanje kluba.

Kako saznajemo do kraja sedmice u Zenicu će stići i šef struke Adnan Örnek, koji ima spremnu transfer listu, te listu pojačanja za proljetni dio sezone. Navodno se sprema velika igračka čistka, međutim vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, budući da skoro svi igrači sem Dujkovića, imaju ugovore na najmanje dvije godine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
tu gospodu samo lagano otpustit i neka vode u turskoj 5 ligu,oni su dno dna,jadan je klub gdje oni dođu,nema plata,struja se isključuje,o fudbalu pojma nemaju,spremaju čistku,pa čistili su kad su došli i dovodili,sad samo neka sebe oćiste i bit če super..KLUB JE UMRO SAMO MU NIKO JOŠ NIJE TO REKAO.gospodo turci oli ti prevaranti,vi niste ništa napravili osim što čemo ispasti po drugi put iz lige sa vama..jazuklarolsun..prevedi Tipura,,,,prevod...SRAM VAS BILO..
33 7
redbull
Steta ce biti ako ode Tipura.
32 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi