Trener Posušja prozvao sudiju: "Pošto nama nije dozvoljeno reći..."

Press konferencija nakon utakmice

Trener Posušja prozvao sudiju: "Pošto nama nije dozvoljeno reći..."

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice Posušje - Sarajevo održana je press konferencija na kojoj su govorili treneri oba tima. Trener domaće ekipe Branko Karačić indirektno je prozvao glavnog sudiju ove utakmice, Zeničanina Sabriju Topalovića.

FK Sarajevo je večeras u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 0:1 slavilo kod HŠK Posušje. Junak utakmice bio je Mirza Mustafić.

U prostorijama domaćeg kluba održana je press konferencija. Na njoj su se javnosti obratili treneri oba tima, Branko Karačić i Simon Rožman.

"Nekako smo se prilagodili terenu i uslovima. Budimo iskreni, domaćin nam je kreirao nekih situacija. Malo smo trpili, imali sreće. Na kraju karakterno, mirno izvukli utakmicu. Za nas jako tri boda", rekao je Simon Rožman u uvodu.

"Sigurno da nakon poraza je vrlo teško naći riječi. Mislim da smo po izuzetno složenom terenu kvalitetnoj ekipi Sarajeva koja pretendira za naslov prvaka, hrabrom i odličnom igrom pokazali i minimalno zaslužili bod.

Oglasi

Nismo realizirali prigode koje smo imali i sigurno mene moji igrači uvjeravaju da kod tog slobodnog udarca nije bilo prekršaja. Nismo kvalitetno reagovali i Sarajevo je otišlo kući pjevajući. Mene raduje igra mojih dečki osim realizacije, da su kvalitetnoj ekipi parirali i imali dominaciju. Teren vrlo težak, moraš se puno više istrošiti. Nismo došli do onoga što smo očekivali, a to je da osvojimo barem bod u ovoj utakmici", istakao je Branko Karačić.

Nakon toga bilo je govora o terminu utakmice (20:45 po izuzetno hladnom vremenu), ali o suđenju Sabrije Topalovića na koje domaćini imaju zamjerke. 

"Ne poznam te zakonske procedure kad treba utakmice igrati. Ne znam šta bih vam dao odgovor. Sigurno da smo očekivali veći bodovni konto nakon kvalitetnih igara. Bili bismo sretni da nas niko ne hvali, da igramo lošije, a da imamo koji bod više. Danas smo barem ravnopravni bili, u pojedinim dijelovima i kvalitetniji, no kvalitet koji Sarajevo ima, došlo je do onoga po šta su došli", istakao je Karačić, a Rožman je dodao:

"Slažem se, ne poznajem ni ja oko toga. Dobijemo termine, tako se prilagođavamo što se tiče samih treninga. Došli smo napraviti dobar rezultat. U nekim utakmicama sam ja htio puno više sadržaja, pa smo izgledali dosta drugačije. Sretno i spretno smo uzeli tri boda koja su za nas vrlo bitna u tom priključku ka samom vrhu."

Zatim je Branko Karačić indirektno prozvao Sabriju Topalovića:

"Ja mogu komentarisati. Sigurno je to neko donio, tu nervozu, među igrače. Pošto nama nije dozvoljeno reći, vjerovatno ćete vi izvući taj zaključak, šta želim reći."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je sada drugo s 27 bodova, tri manje i utakmicu više od vodećeg Borca, te bod više i dvije utakmice više od trećeg Zrinjskog. Posušje je sa 16 bodova na osmom mjestu.

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje Sarajevo će u 15. kolu dočekati Tuzla City, dok će Posušje u goste kod Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Do sada sam Karacica smatrao vrlo korektnim i mogu reci pravim fudbalskim djentlmenom ali je veceras iz ko zna kojih razloga svojim ponasanjem koje nije bilo bas sportsko unosuo nervozu medju svoje igrace..Stalno je dobacivao sudijama sto se prenijelo i na igrace i tako nervozni nish mogli prikazati svo svoje znanje.
4 1
south
borac zrinjski i sarajevo imaju zastitu sudiske organizacije jasno ko dan pitari su opet progurali svog covjeka u sudisku org a imaju pare i da plate ako gdje zapne
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi