Rožmana raduje kretanje u takmičarskom smjeru, Karačić kaže da je Sarajevo imalo sreće

Izjave nakon utakmice na Mokrom Docu

Rožmana raduje kretanje u takmičarskom smjeru, Karačić kaže da je Sarajevo imalo sreće

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice Posušja i Sarajeva na Mokrom Docu pred TV kamere stali su treneri oba tima i dali svoje viđenje utakmice. 

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je kao gost večeras s 0:1 slavilo kod Posušja.

Treneri oba tima dali su svoje viđenje utakmice, a prvi je govorio trener gostiju, Simon Rožman.

"Čestitke momcima, prilagodili su se na teren, na uslove koji jesu. Dali smo gol na vrijeme, imali smo malo sreće u odbrani, domaćini nisu iskoristili prilike. Mislim da smo mirno priveli utakmicu kraju i jako bitna tri boda da se zadržimo u vrhu", rekao je Rožman, pa dodao:

"Svi igrači koji su dobili šansu su je iskoristili. Dečki se vraćaju, imali smo dosta povrijeđenih igrača. Sada kada se ekipa kompletira, ide to u nekom takmičarskom smjeru. Nije bilo neke ljepote, što se tiče sadržaja same utakmice."

Oglasi

Nakon njega riječ je dobio i trener poražene ekipe, Branko Karačić.

"Izuzetno složen teren, kako za nas tako i za protivnika. Jednom hrabrom igrom mislim da smo zaslužili favorizovanom Sarajevo koje ima nevjerovatno kvalitetne igrače. Moram reći da sam ponosan na moje dečke, imali smo neke prilike, nismo iskoristili. Sarajevo nosi, ne toliko kvalitetnom koliko sretnom igrom, bodove", istakao je Karačić, te podvukao:

"Ostaje žal zbog dobre igre koju smo pružili. Kvalitetan protivnik, ali mi smo pokazali da vrlo kvalitetno djelujemo i igramo, da svakog poštujemo, ali vjerujemo u svoju igru. To smo i danas pokazali, osim rezultata. Čestitke mojim igračima što su pružili, a na kraju nisu nagrađeni barem bodom."

Treba naglasiti da je teren bio očajan za igru, što su istakli i treneri, te da nakon što se pogledaju utakmice na terenima koji su obnovljeni i ovim koji nisu, može zaključiti koliku važnost ima projekat rekonstrukcije terena koji je započeo Savez u saradnji sa UEFA-om i uz učešće lokalnih zajednica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je sada drugo s 27 bodova, tri manje i utakmicu manje od vodećeg Borca, te bod više i dvije utakmice manje od trećeg Zrinjskog. Posušje je sa 16 bodova na osmom mjestu.

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje Sarajevo će u 15. kolu dočekati Tuzla City, dok će Posušje u goste kod Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaliopi
Ne znam iskreno sta te vcrs može zadovoljiti osim pobjede na sreću, ovakvom igrom i pristupom mozes dobiti jednom u sezoni, računaj da si iskoristio taj bonus, Avramovaki usao pola sata, izgubio 10 lopti bez pritiska nekog, ko da mu je neko rekao da je mađioničar pa nesto sve iz mjesta…tobe jarabi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi