Branko Sučić: Stanje je zasada realno, pojačat ćemo se na zimskoj pauzi
Trener Kamešnice poznat je i po tome što je u ovoj sezoni na utakmici 8.kola 2.lige - Jug protiv Troglava u nedostatku golmana stao na gol i obranio jedanaesterac Mateju Bartulici

Trener NK Kamešnica za SportSport.ba

Branko Sučić: Stanje je zasada realno, pojačat ćemo se na zimskoj pauzi

Iza NK Kamešnice teška je polusezona u 2.ligi Federacije - Jug u kojoj su Livnjaci uspjeli osvojiti samo 7 bodova ubilježivši samo jedan trijumf uz četiri remija i osam poraza. Branko Sučić trener ovog tima za SportSport.ba iznio je svoje viđenje ove po mnogo čemu teške sezone za njegov klub.

NK Kamešnica osvojia je dakle samo 7 bodova u prvom dijelu sezone i opasno gravitira ka selidbi u niži rang. Ispod su samo timovi HNK Gruda koji imaju isto bodova kao Livnjaci, te Stolac i Turbina sa samo 5 osvojenih bodova.

"Sto se tiče našega učinka na polusezoni nalazimo se u nezavidnom položaju i ne možemo nikako biti zadovoljni učinkom u ovom periodu koji je iza nas" - otpočeo je trener Sučić razgovor za SportSport.ba.

"Jedan od uzroka je odlazak velikog broja naših igrača koji su bili kralježnica naše ekipe tj. nositelji igre. Kroz polusezonu imali smo dosta i ozlijeda postojećeg kadra. Osim toga suočavali smo se i sa nedostatkom kontinuiteta treninga ekipe, s čime se suočavaju i mnoge druge ekipe u ovom rangu jer dosta igrača je zauzeto poslovnim obavezama i egzistencijom tako da  se nema vremena za odlazak na trening pa nogomet na tom području jako trpi. Kad sve to uokvirimo pokazuje naše realno stanje u ovome trenutku". 

Kakvi su planovi NK Kamešnice u zimskoj pauzi?

Naravno, mi ovu pauzu moramo iskoristiti kvalitetno tj. osvježiti ekipu sa pojačanjima i odraditi kvalitetne pripreme za drugi dio sezone koju moramo mnogo bolje odigrati i podignuti se na tablici što nam je prvi cilj pobjeći sto dalje od začelja tablice. Svi mi imamo neke ambicije ali trenutne ambicije kluba su da se stabiliziramo za narednu polusezonu čime ćemo stvoriti neke preduvjete za naredni period i graditi ekipu ciglu po ciglu sa našim mladim snagama jer na njima je zadatak da preuzmu sportsku odgovornost i počnu nas zadovoljavati i uveseljavati svojim prezentacijama. Svi znamo da je to malo duži proces i da treba malo strpljenja".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Ima li NK Kamešnica podrške od lokalnih vlasti i gospodarstvenika?

Naravno, da je sve ovo o čemu sam pričao moguće napraviti potrebna je i potpora lokalne vlasti i gospodarstvenika i nadam se da će se uložiti dodatni trud da se ta podrška koja nam je neophodno potrebna pojača i pomogne ne samo nama nego cijelom livanjskom sportu jer to naš grad zaslužuje. S ponosom govorim da su ovdje ponikli mnogi vrhunski sportaši i na nama je da ih nastavimo stvarati. Pozitivan sam nadam se da ćemo uspjeti sve posložiti i da će NK Kamešnica ubrzo biti strah i trepet na terenu". - rekao je trener Sučić za SportSport.ba, mladi trener koji je poznat i po jednom presedanu iz ove sezone kada je u utakmici 8.kola u lokalnom derbiju protiv Troglava u nedostatku golmana od kojih je jedan imao smrtni slučaj u obitelji, a drugi otišao na vojnu obuku, navukao rukavice i u tom susretu obranio jedanaesterac koji je Kamešnici donio veliki bod protiv Troglava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi