Čelik dočekuje lidera Premijer lige

Brašnić: Široki Brijeg je najjači po krilima

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 14. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Širokog Brijega.

 Zeničani se nalaze u donjem dijelu tabele i svaki bod im je bitan u borbi za opstanak.

Ekipa trenera Elvedina Beganovića sutra će pokušati da iznenadi lidera na tabeli i favorita u sutrašnjoj utakmici ekipu Širokog Brijega.

Na današnjoj press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba prisutnima su se obratili pomoćni trener i čovjek zadužen za golmane Goran Brašnić, te napadač Aidin Mahmutović.

Pomoćnik Elvedina Beganovića svjestan je protiv koga sutra igra njegova ekipa, ali se nada da igrači mogu ponoviti partiju kao protiv Borca, te napraviti iznenađenje.

"Kao što znate protiv Sarajeva nam je falilo više od pola ekipe, te momcima koji su igrali na Koševu nemam šta zamjeriti, jer neki su i debitovali kako za Čelik tako i u Premijer ligi. Kada je u pitanju priprema utakmice za Široki Brijeg, nastojali smo što više raditi na tom psihološkom planu, vraća nam se u ekipu pet standardnih igrača. Nastojali smo se što bolje pripremiti za ono što nas očekuje protiv veoma kvalitetnog protivnika", ističe Brašnić.

Široki na Bilino polje dolazi s nizom od pet pobjeda što ih je dovelo na prvo mjesto.

"Oni su jedna od najboljih i najozbiljnijih ekipa u našoj ligi, mi ćemo pokušati da ih spriječimo, znamo da su najjači po tim krilnim pozicijama, nastojat ćemo da im zatvorimo te pozicije u sutrašnjoj utakmici. Tražit ćemo i mi svoje prilike iz kontranapada, vidjet ćemo sve kako će krenuti, te se odvijati utakmica“, kaže trener Zeničana.

Biće određenih promjena u ekipi za sutrašnji duel.

"Zbog tri žuta kartona ne igraju nam Duraković i Mehić, Salčinović je povrijeđen. Vraća nam se Kazazić, Mahmutović,  Kadrić i Šabanović. Vidjet ćemo u toj zadnjoj liniji tražimo rješenje za bočne pozicije, opet imamo probleme, ali to je postala svakodnevica“, kazao je Brašnić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Udovičić, Jurković, Kazazić, Ćemalović, Kadrić, Šišić, T.Adilović, Šabanović, Duvnjak i Mahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti