Brat Paula Pogbe izdao ekipu, saigrači ga napali na terenu!

Haos u Ankari

Brat Paula Pogbe izdao ekipu, saigrači ga napali na terenu!

Florentin Pogba, stariji brat puno poznatijeg Paula Pogbe, dospio je u centar pažnje ne zbog svog fudbalskog umijeća nego zbog incidenta u kojem je jučer učestvovao.

Naime, Florentin Pogba trenutno nastupa za turski Genclerbirligi koji je jučer igrao susret 32. kola turske Super lige protiv Antalyasporta.

Genclebirligi se grčevito bori za opstanak, a jučer je izgubio (0:1) od Antalyaspora na svom terenu i značajno umanjio svoje šanse da i naredne sezone bude član elitnog ranga turskog fudbala.

Da stvari budu puno gore u finišu jučerašnjeg susreta došlo je do sukoba među fudbalerima Genclerbirligija, tačnije do sukoba između defanzivca Florentina Pogbe i ostatka ekipe.

Domaći su do 80. minute iskoristili sve izmjene. Već su gubili sa 0:1, a Pogba koji je zadobio povredu je odlučio izaći iz igre. Tako je Genclerbirligi ostao sa desetoricom na terenu, a Pogbi su saigrači zamjerili što nije mogao skupiti snage i ostati na terenu bar još nekoliko minuta u ovoj izuzetno važnoj utakmici za ekipu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Došlo je zbog toga do verbalne rasprave, a zatim i košakanja Pogbe i nekoliko njegovih saigrača pokraj aut linije. Pogba je potom udaljen sa terena, a Genclerbirligi je poražen, te je četiri kola prije kraja sezone pet bodova daleko od "zone spasa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi