Bratstvo slavilo protiv Čelika sjajnim golom Smajića

Zeničanima poništen gol u sudijskoj nadoknadi

Bratstvo slavilo protiv Čelika sjajnim golom Smajića

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 23. kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Bratstva iz Gračanice. U lijepom ambijentu i tvrdoj utakmici pobjedu je rezultatom 0:1 slavila gostujuća ekipa.

Gosti iz Gračanice u Zenicu su doputovali sa pet uzastopnih pobjeda i sa najjačom postavom kako bi nastavili sjajni niz. S druge strane i Zeničani su u posljednje vrijeme u dobroj formi, te su u ovaj meč ušli da nastave dobru seriju igara i rezultata. Današnji meč pred oko 1.500 gledalaca bolje su otvorili gosti, koji su imali posjed na samom početku utakmice.
Prva šansa na utakmici bila je u 19. minuti, kada gosti prijete preko Jaganjca, ali njegov udarac ide preko gola. To je bio uvod za ono što se desilo u 21. minuti, kada Edis Smajić postiže sjajan gol za vodstvo Bratstva 0:1 na Bilinom polju. Nakon gola gostiju probudili su se domaći nogometaši, Mašić je u 25. minuti u sjajnoj prilici, ali gostujući stoper Devedžić u posljednji čas blokira njegov udarac. U ne baš sadržajnom prvom poluvremenu u finišu prvog dijela pokušao je i Isaković glavom nakon prekida, ali to je bez problema odbranio gostujući golman. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu gostiju 0:1.

Drugo poluvrijeme Zeničani su otvorili mnogo bolje i ofanzivnije, ali nisu uspijevali da ugroze ozbiljnije gol gostiju iz Gračanice. Pokušavao je domaći trener s izmjenama promijeniti ritam i ozbiljnije ugroziti gol gostiju, ali gosti su danas igrali veoma ozbiljno i odgovorno u svim linijama.Pokušavali su domaći svim silama doći makar do izjednačenja danas, ali jednostavno danas nije bio njihov dan, iako je Mašić u 93. minuti postigao gol, ali glavni sudija ga je poništio navodno zbog faula. Konačni rezultat bio je 0:1 za Bratstvo, koje je tako upisalo šestu uzastopnu pobjedu u sezoni i još jednom pokazalo da su ovog proljeća najbolja ekipa u ligi. Zeničanima je inače današnji poraz bio prvi ove sezone na Bilinom polju.

Nakon 23. kola Čelik je ostao na 32 boda i sedmoj poziciji na tabeli, dok je Bratstvo sa današnjom pobjedom sada na trećoj poziciji sa 37 bodova. U narednom kolu Čelik će u goste ekipi TOŠK-a, dok će Bratstvo dočekati tim Tomislava.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
A koja je ovo liga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije