U Zenicu stiže tim koji je hit drugog dijela sezone, Damjanović ih pohvalio
Sa današnje press konferencije

Meč se igra u nedjelju

U Zenicu stiže tim koji je hit drugog dijela sezone, Damjanović ih pohvalio

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Bratstvo iz Gračanice igra sjajno u drugom dijelu sezone, a sada Gračanlije stižu na megdan zeničkom Čeliku.

Meč se igra u nedjelju u okviru Prve lige FBiH, a najavili su ga trener Čelika Dario Damjanović i prvotimac Faris Bajramović.

”Iza nas je jedan pozitivan niz i dolazi nam protivnik koji ima također niz od pet pobjeda. Respektujem ih jer su ekipa sa dobrim pojedincima, ali iskreno se nadam da ćemo se u nedjelju pitati mi na terenu. Žao mi je što se Begić povrijedio i nećemo ga imati duže vrijeme. Imamo određenih problema i sa kartonima, ali siguran sam da oni koji izađu protiv Bratstva, dat će 100% od sebe. Koristim ovu priliku da pozovem navijače te da nam pruže podršku.

Mislim da idemo u dobrom smjeru, pogotovo sa juniorima koji učestvuju u radu prve ekipe. Smatram da će u narednih 7-8 utakmica imati dobru podlogu za nastavak svoje karijere”, izjavio je Dario Damjanović.

Damjanović je dobio pitanje i kako zatvoriti sjajnog Huseina Poturalića koji igra sjajno u napadu Bratstva.

Poturalić je ove sezone postigao osam golova, te dodao četiri asistencije. Damjanović ga dobro poznaje iz dana kada je trener Čelika bio nogometaš.

Oglasi

"Ni ja ga nisam mogao zaustaviti dok sam bio nogometaš", rekao je Damjanović.

Riječ je nakon toga dobio Bajramović.

”Što se tiče utakmice sa Bratstvom, čeka nas jedna teška utakmica. Bratstvo ima 5 utakmica bez poraza te očekujemo dobru utakmicu. Mi smo uhvatili dobar ritam, iz posljednje tri utakmice smo uzeli 7 bodova. Pogotovo igramo dobro na domaćem terenu. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se da ćemo uz podršku navijača uzeti 3 boda u nedjelju.

Zadovoljan sam svojim izdanjima za ovu polusezonu, naravno, uvijek može bolje i trudit ću se da to tako bude".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik je trenutno na sedmom mjestu Prve lige FBiH, dok je Bratstvo petoplasirano. Bratstvo je upisalo pet pobjeda u nizu, dok Čelik ne zna za poraz već tri kola.

Nedjeljni meč igra se sa početkom u 17 sati, a glavni sudija je Emir Omerhodžić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Edis Trklja i Anis Kalajdžić, dok je četvrti sudija Semir Sarajkić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Naprijed Celik samo naprijed gdje ti igras tu smo mi nikad neces biti sam mi smo tvoji sinovi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi