Braunschweig bolji od Bochuma,. Bičakčiću 90 minuta

Minhen i Hertha bez golova

Braunschweig bolji od Bochuma,. Bičakčiću 90 minuta

Danas su na rasporedu bila dva susreta 2. Bundeslige, Lavovi iz Minhena su dočekali Herthu, dok je Bochum odmjerio snage sa Braunschweigom.

Prvu priliku u Minhenu imali su gosti, ali je udarac Ronnyja bio neprecizan. U 29. minuti prilika za Frienda, ali je ostalo 0:0. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti, ali je još jednom Ronny bio neprecizan. 

 

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio domaćin, ali je udarac Tomasova bio neprecizan. U 76. minuti prilika za Ben Sahara, ali ni ovaj put se rezultat nije mijenjao. Ostalo je do kraja 0:0. 

 

Bochum je ugostio na svom terenu Braunschweig Ermina Bičakčića. prvu priliku na susretu imali su domaći igrači, ali je udrac Maltriza bio neprecizan. Novu priliku domaćin je imao u 21. minuti preko Rzatkowskog, ali se ni ovaj put rezultat nije mijenjao. Braunschweig je zaprijetio u 37. minuti susreta preko Vrančića, ali je prvih 45 minuta završeno bez golova. 

 

U nastavku susret prvi su zaprijetili domaći fudbaleri, ali je udarac Dedića bio neprecizan. Novu priliku domaćin je imao u 78. minuti preko Goretzka, ali je ostalo bez golova. Braunschweig je do tri boda i važnog trijumfa stigao u 85. minuti, kada je nakon asistencije Elabdellaouija pogodio Dominick Kumbela. 

 

2. Bundesliga, 26. kolo: 

Bochum - Braunschweig 0:1 (Kumbela 85)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Minhen 1860 - Hertha 0:0 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.