Braunschweig nezaustavljiv, nova pobjeda Kölna

Braunschweig nezaustavljiv, nova pobjeda Kölna

Midhat Šljivak

Fudbaleri Braunschweiga upisali su novu pobjedu u Drugoj Bundesligi, a danas su kao gosti slavili u Frankfurtu kod FSV-a rezultatom 2:1.

Do vodstva je gostujući tim stigao već nakon 12. minuta igre. Boland je uposlio Dennisa Kruppkea koji pogađa za vodstvo od 1:0. Nešto više od pola sata igre trebalo je Braunschweigu da postigne i drugi gol. U 33. minuti Orhan Ademi je pogodio za 2:0, a domaći su preko Konrada u 87. minuti uspjeli samo smanjiti razultat na konačnih 2:1.

Dobru formu nastavio je Köln koji je danas na svom terenu savladao Ingolstadt sa 1:0. Strijelac gola vrijednog tri boda za Jarčeve bio je Antony Ujah u 45. minuti susreta.

Duisburg je kao gost savladao Paderborn sa 2:0, te su na taj način pobjegli sa začelja tabele. Kruse je u 56. minuti napravio penal, te je isključen, no gosti su tek iz druge prilike preko Kerna postigli gol za vodstvo od 1:0. Sv edileme oko pobjednika riješio je Perthel golom za 2:0 u 79. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.