Bravo iz bizarnog razloga odbio nastupiti za reprezentaciju
Foto: EPA

Golman Citya se povukao

Bravo iz bizarnog razloga odbio nastupiti za reprezentaciju

M. Šljivak

Golman Manchester Cityja Claudio Bravo (34) povukao se iz reprezentacije Čilea.

Iskusni čuvar mreže dobio je poziv selektora Reinalda Ruede za prijateljske duele protiv Švedske i Danske, ali je poziv odbio iz zanimljivog razloga.

Tražio je Bravo od Fudbalskog saveza da na mjesto trenera golmana angažuju Julija Rordigueza, njegovog bivšeg trenera iz ekipe Colo Colo. Međutim, njegov zahtjev je odbijen, pa se zbog toga povukao iz reprezentacije.

"Brinem se za nešto što mi je veoma bitno - pripreme i pravilan rad. Toga su u Savezu svjesni", napisao je Bravo.

Ubrzo je dobio odgovor od predsjednika FS Čilea Artura Salaha.

"Izbor trenera je stvar tehničkog dijela reprezentacije i to bi trebalo biti normalno. Bitno je da igrači poštuju svoje uloge, a ostale aktivnosti koje rade su za njih veoma loše", istakao je Salah.

Tako će Čile u narednom periodu biti bez Brava koji je nastupio 119 puta za nacionalni tim.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi