Brazil 11. oktobra protiv Ukrajine

Prijateljski meč u engleskom Derbyju

Brazil 11. oktobra protiv Ukrajine

Edmir Škorić

Engleski grad Derby ugostiće nogometne selekcije Brazila i Ukrajine 11. oktobra, kada je na programu prijateljski susret ovih dvaju reprezentacija.

Brazilski nogometni savez (CBF) saopštio je odigravanje međunarodnog prijateljskog susreta sa Ukrajinom na Pride Parku, stadionu engleskog drugoligaša Derby Countyja. Razlog što će se utakmica odigrati upravo ovdje je taj što upravo u tom dijelu Velike Britanije boravi najviše ukrajinskih imigranata.

Brazil će četiri dana ranije gostovati u Abu Dhabiju gdje će, također u prijateljskom srazu, odmjeriti snage sa selekcijom Irana. Brazil nikad ranije nije igrao sa Ukrajinom i Iranom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.