Brazil i Argentina stopostotni

Odigrane sve utakmice drugog kola Mundobasketa

Brazil i Argentina stopostotni

Kao i sinoćnje prvo i večerašnje drugo kolo Mundobasketa je zaključeno pobjedama južnameričkih reprezentacija, Argentine i Brazila. Argentina je bila bolja od Australije, a Brazil od Tunisa.

Argentina je upisala i drugu pobjedu na Mundobasketu, ali je do nje ponovo došla na mnogo teži način nego što je iko očekivao. Večeras je Argentina bila bolja od Australije sa 74:72, a Australija je u jednom trenutku imala prednost i od deset poena. Ipak, zahvaljujući iskusnim Luisu Scoli i Leonardu Gutierrezu Argentina je upisala drugu pobjedu.

Scola je je ubilježio 31 poen i 9 skokova, Gutierez je dodao 17 poena, a Pablo Prigioni 9 poena i 7 asistencija. Večeras je potpuno zakazao sinoćnji junak Carlos Delfino, koji je ubacio samo 7 poena uz katastrofalan šut za tri poena 0/6. Joe Ingles je kod Australije ubacio 22, a Patrick Millis 21 poen, dok je Aleks Marić ostao bez učinka.

Nakon što su jučer sredili Iran, Brazilci su večeras odradili još jedan lakši trening. Ovaj put su se pred izabranicima Rubena Magnana morali pokloniti igrači Tunisa, koji su poraženi rezultatom 80:65. Samo u nekoliko početnih minuta Tunis je bio ravnopravan protivnik jednom od kandidata za medalju, kasnije su Brazilci preuzeli kontrolu utakmiceu svoje ruke i upisali još jednu rutinsku pobjedu.

Leandro Barbosa je sa 21 poenom i 6 skokova bio najbolji igrač prvaka Južne Amerike, Tiago Splitter je dodao 16 poena, Marcelo Huertas 13, a Alex Garcia 10. Kod Tunisa su bolji od ostalih bili Marouan Kechrid sa 15 poena i Radhouane Simane sa 14 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.