Brazil i Bjelorusija slavili pobjede

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Brazil i Bjelorusija slavili pobjede

Rukometaši Brazila i Bjelorusije slavili su pobjede protiv Japana, odnosno Saudijske Arabije u okviru Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj.

Brazil je slavio protiv Japana sa 27:24. Iako su bili veliki favoriti u ovom meču Brazilci su na kraju teškom mukom stigli do pobjede. Japan se veoma dobro držao tokom čitave utakmice, ali do velike senzacije na kraju ipak nisu mogli. Bila je ovo druga pobjeda Brazila na prvenstvu, a imaju i jedan poraz. S druge strane, Japan je za sada zabilježio sva tri poraza.

Brazil: Joao Silva 4, Toledo 5, Pozzer 3, Chiuffa 6, Novais 1, Langaro 8.

Japan: Kochi 1, Kato 1, Watanabe 4, Uegaki 2, Tokuda 7, Shida 4, Agarie 3, Mekaru 1, Doi 1.

U drugom meču koji je igran u istom terminu Bjelorusija je slavila protiv Saudijske Arabije sa 29:26. Iako je Saudijska Arabija odigrala sjajan meč, na kraju im to nije bilo dovoljno da naprave iznenađenje pa su upisali i drugi poraz na turniru. Bjelorusiji je ovo bila druga pobjeda nakon što su u prvom kolu izgubili od Čilea.

Saudijska Arabija: Alabbas 2, Alabdulali 4, Alsalem 3, Alobaidi 5, Mohammed Alabas 1, Mojtaba Alsalem 7, Mohammed Alzaer 4.

Bjelorusija: Brouka 1, Kulesh 1, Pukhouski 9, Rutenka 1, Shylovich 4, Yurynok 1, Baranau 2, Padshyvalau 2, Karalek 6, Gayduchenko 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi