Brazil izgubio Hilarija
Hilario će Mundobasket gledati preko TV-a

Mundobasket 2010

Brazil izgubio Hilarija

Brazil je sedam dana pred početak Mundobasketa ostao bez ponajboljeg igrača Nenea Hilarija, koji je sinoć doživio povredu desne noge i morao je napustiti reprezentaciju.

Hilario je u prijateljskoj utakmici protiv Francuske igrao 12 minuta i nakon što je osjetio snažan bol, napustio je parket.

Selektor Brazila Ruben Magnano odmah je reagovao i u reprezentaciju pozvao centra Le Mansa Joao Paola Batistu. Francuska je bila bolja od Brazila rezultatom 58:56.

Zbog lakših povreda sinoć nisu igrali ni Marcelo Huertas i Anderson Varejao, ali će oni, prema riječima doktora brazilske reprezentacije, biti spremni za nastup na Mundobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.