Brazil nadigrao Iran

Prijateljska utakmica

Brazil nadigrao Iran

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Brazila je u Abu Dhabiju, u okviru prijateljske utakmice, rezultatom 3:0 savladala Iran, čime je nastavljena pobjednička serija novog selektora Mana Menezesa.

Brazil je i uoči utakmice s Iranom bio apsolutni favorit, te je bilo jasno da će lako doći do novog trijumfa, pa i kada je riječ o prijateljskoj utakmici.

Povele su Karioke već u 14. minuti, kada je Barcelonin krilni igrač Dani Alves fantastičnim "slobodnjakom" matirao iranskog golmana Seyed Mahdi Rahmatija.

Minimanih 1:0 Brazil je imao sve do dvadesetak minuta prije kraja, a onda su napadač Villarreala Nilmar i Milana Pato tresli mreže daleko slabijeg protivnika.

Prijateljska utakmica:

Iran - Brazil 0-3 (Dani Alves 14, Pato 69, Nilmar 90+3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.