Brazil protiv Irana sljedeće sedmice

Brazil protiv Irana sljedeće sedmice

Idućeg vikenda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), iranska nogometna reprezentacija će igrati prijateljsku utakmicu s petostrukim svjetskim prvacima -Brazilom.

Glasnogovornik Iranske nogometne federacije (FFI) Abbad Torabian je izjavio da će utakmica biti odigrana 6. ili 7. oktobra u Abu Dhabiu, prenosi ISNA.

On nije objasnio zašto se igra u UAE-u a ne u Iranu, ali je izjavio da Iran nije platio Brazilu za utakmicu, te da će Brazil doći u jakom sastavu.

Zbog političkih problema, a posebno izjava predsjednika Mahmoud Ahmadinejada o Izraelu i holokaustu, FFI je posljednjih pet godina imala probleme u pronalaženju reprezentacija koje su spremne da igraju prijateljske utakmice s njima.

Vjeruje se da je utakmica s Brazilom zakazana zahvaljujući dobrim odnosima predsjednika dvije države. Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva je jedan od rijetkih predsjednika koji podržava iranski nuklearni program, a koji je ujedno glasao protiv sankcija koje Ujedinjene nacije žele nametnuti Teheranu.

Iran se trenutno takmiči na šampionatu Zapadnoazijske nogometne federacije u jorndanskom glavnom gradu Ammanu, ali njihov primarni cilj je prvenstvo Azije, koje će biti održano u januaru 2011. godine u Qataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti